Knip- en snijwerk

Deze ambachtelijke manier van voegen is een specialisme, waar veel kennis en vakmanschap bij komt kijken. In de loop der jaren hebben wij veel ervaring opgedaan in het voegen diverse soorten gevels. Van monumentale gebouwen tot aan het snijvoegen van nieuwbouw projecten bent u bij ons aan het juiste adres. 

Om de juiste keuze te maken van wat voor soort voegmortel er dient worden toegepast is erg afhankelijk van de belasting van vocht aan de gevel en welke bestandsdelen de gevel is gemetseld. Wanneer de gevel uitsluitend met kalk en zand is gemetseld, dit komt veel voor bij gevels voor 1900, dient er ook een voegmortel te worden toegepast die alleen uit kalk en zand bestaat. Hierdoor zal de gevel zijn historische uitstraling behouden en de vochtregulering van de gevel in orde blijven. Wanneer men cement gaat toevoegen aan de voegmortel zal de voeg “te hard” worden en zal het vocht, wat in de gevel komt, niet meer weg kunnen. Vorstschade aan metsel en voegwerk zal het gevolg zijn en uw gevel voorgoed  in aanzien beschadigen.

Wij geven u graag een vrijblijvend advies over het renoveren of restaureren van uw gevel.

Wilt u meer weten over ons knip- en snijwerk en de materialen die we daarvoor gebruiken? Neem contact met ons op, we horen graag van u. 


Offerte aanvragen

Vraag nu een offerte aan

Bent u benieuwd hoeveel onze diensten kosten voor u? Vraag dan een offerte aan.